مطلب امروز آوای معماری به ارائه رساله و مطالعات معماری کتابخانه عمومی با فرمت word و در ۱۷۵ صفحه میپردازد .
همواره در طرح نهایی معماری یکی از موضوعات مورد نظر اساتید طراحی کتابخانه است ، بر همین اساس با توجه به رویکرد وبسایت آوای معماری که هدف ارائه مطالب کاربر محور و رفع نیاز های دانشجویان است، این مطالعات را آماده نمودیم . کتابخانه در زمره مکانهایی است که اهمیت بسیار زیادی را دارا هستند . کتابخانه منبع و دایره المعارف تمام تلاش های بشر در تمام اعصار است ، گردآورنده تلاش های علمی و فنی ، طبی و هنری و فرهنگ و هنر و قلب تپنده نظام اطلاع رسانی جامعه است .
همچنین ببینید :
گزیده ای از متن :
گزیده ۱ فصل اول : تعریف کتابداری از ابتدای شکل گیری کتابخانه ها اعم از کتابخانه های الواح گلی و طومارهای پاپیروس و کتاب های پوستی و سپس کتابخانه های مجموعه های نسخ خطی و چاپی و تا اواخر قرن نوزدهم کتابدار حافظ و نگهبان کتاب ها محسوب می شد. هر چند از ابتدا غالب افراد با نفوذ و صاحب منصب در این کتابخانه ها مشغول به کار بودند ، هیچ گاه به آن بعنوان مثل یک حرفه یا علم طبابت و کیمیاگری توجه نمی شد اما از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم با توجه به گسترش آموزش و حرکت های اجتماعی در زمینه های مختلف ، کتابخانه و کتابداری نیز دچار تحول گشت و به تدریج راه خود را به منزله یک علم هموار کرد و جایگاه واقعی خود را پیدا کرد. به هر حال با اغماض از بحث ها و جدال هایی که بر سر علم یا فن و هنر بودن این رشته وجود دارد و با توجه به این واقعیت که رشته کتابداری یکی از رشته های علوم اجتماعی است که در دانشگاه ها ، دانشکده ها و مدارس عالی معتبر در سطح جهان تدریس می شود می توان این تعریف را ارائه کرد: کتابداری دانشی است که کارکردهای ویژه گرد آوری ، سازماندهی و اشاعه دانش را با اعمال روش های مدیریت بر عهده دارد .
گزیده ۲ از فصل ۵ : مباحث کمی طراحی برنامه ریزی فضایی و طراحی داخلی کتابخانه یک روند پیچیده و عمیق است ، بسیار پیچیده تر از طراحی فضایی در یک شرکت . کتابخانه ها مکانهای ویژه ای با نیازهای خاص خود هستند و هیچ دو کتابخانه ای به یکدیگر شباهت ندارند . در اغلب اوقات فضایی که بر این کتابخانه تخصیص داده می شود از آنچه واقعاًَ مورد نیاز است کمتر است . علاوه بر این کتابخانه ها به طور فزاینده ای تجهیزات مدار هستند و نیازهای کتابخانه به طور مداوم در حال تغییر است . طراحی چنین فضایی یک چالش واقعی برای طراح داخلی و معمار است . مباحث کمی طراحی کتابخانه ها عبارتند از : محل فضاهای کاربردی ، نوع و مقدار فضا ، محل تجهیزات ، انواع روشنایی و سایر سیستمهای برقی و مکانیکی پشتیبان که کتابخانه نیاز دارد . خودکار سازی ، رشد مجموعه ، و نور پردازی در حال حاضر مهمترین مباحث کمی در طراحی کتابخانه هستند .
فهرست مطالب :
عنوان پروژه
بیان ضرورت های طراحی
بیان اهـداف طراحی
فصل اول مطالعات پایه
فصل دوم مطالعات زمینه
بخش اول : کتابخانه
بخش دوم : انواع خدمات کتابخانه
بخش سوم : ساختار کتابخانه
فصل سوم مطالعات تطبیقی و بررسی موردی :
بخش اول : کتابخانه عمومی یوسرا، مادرید
بخش دوم : کتابخانه مرکزی سیاتل
بخش سوم : کتابخانه ملی ایران (طرح مهندسان مشاور نقش جهان – پارس)
بخش چهارم : کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی
فصل چهارم اصول طراحي و معماري كتابخانه
فصل پنجم سرانه و استانداردهای کتابخانه
جمع بندی و تحلیل نهایی اطلاعات
فصل ششم مطالعات بستر ( فرهنگی و اقلیمی ) – زاهدان